Vaccinaties India

Reisvaccinaties India

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Voordat je op reis gaat naar dit indrukwekkende land, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Laat je dus informeren over de vaccinaties die je nodig hebt als je naar India reist. Welke inentingen je moet halen, is vaak afhankelijk van je reisduur en je gezondheidssituatie. Maak een afspraak voor een consult bij een van onze praktijken. Onze specialisten geven graag een persoonlijk advies over welke vaccinaties je nodig hebt voor India.

India vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Buiktyfus
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Encefalitis
  • Gele koorts
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: India

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor India

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor India. Alleen als je binnen zeven dagen voor aankomst in India in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt, is een inenting tegen gele koorts verplicht. Dit geldt ook als je langer dan 12 uur in transit bent geweest in een hoogrisicogebied. Onze specialisten vertellen je graag of een vaccinatie tegen gele koorts voor jouw reis verplicht is. Ondanks dat er geen verplichte vaccinaties gelden voor India (behalve een vaccinatie tegen gele koorts als je uit een risicogebied reist), is er wel een aantal vaccinaties die we aanbevelen. Welke dit precies zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Sommige vaccinaties adviseren we bijvoorbeeld alleen wanneer je gezondheidsproblemen hebt, of als je voor een langere periode op reis gaat. Lees hieronder meer over de aanbevolen inentingen voor India.

Aanbevolen inentingen voor India

Als je naar India reist, dan adviseren we de volgende inentingen, DTP (inenting tegen difterie, tetanus en polio), Hepatitis A en BMR (inenting tegen bof, mazelen en rodehond). Bovenstaande inentingen adviseren we ongeacht je gezondheidssituatie en de duur van je verblijf in India. Een BMR-vaccinatie is overigens alleen nodig als je de ziekte nooit hebt gehad, of er niet eerder tegen bent ingeënt.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie adviseren wij bepaalde aanvullende inentingen voor India. Dit zijn bijvoorbeeld buiktyfus (als je langer dan 14 dagen in India verblijft), hepatitis B , rabiës en Japanse encefalitis . Wil je weten welk advies precies geldt voor jouw reis? Maak dan een afspraak bij een van onze gespecialiseerde praktijken voor een persoonlijk consult.

Buiktyfus

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land bij een verblijf van 14 dagen of langer.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Encefalitis

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. De risico's worden besproken tijdens het consult.

Gele koorts

Vaccinatie wordt niet aanbevolen. De vaccinatie is echter verplicht voor reizigers die komen uit, of in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Hoelang van tevoren moet ik mijn vaccinaties voor India halen?

Voor de meeste vaccinaties voor India geldt dat je deze minstens 14 dagen van tevoren moet halen om goed beschermd te zijn. Voor sommige ziekten heb je echter meerdere inentingen nodig om beschermd te zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor hepatitis en DTP. Bovendien geldt dat het druk kan zijn bij de vaccinatielocaties, met name tijdens schoolvakanties. Houd hier dus rekening mee bij het maken van een afspraak voor een consult. Zorg ervoor dat je ruim voordat je op reis naar India gaat een afspraak voor een consult hebt staan.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen