Vaccinaties Thailand

Reisvaccinaties Thailand

Koninkrijk Thailand, ook wel in de volksmond afgekort tot Thailand, is een land in Zuidoost-Azië. Thailand grenst in het oosten aan Laos en Cambodja, in het westen aan Myanmar en in het zuiden aan Maleisië. Tot 1939 heette het land Siam. Tegenwoordig is het land zeer in trek bij backpackers. Deze trekken naar de vele eilanden zuidelijk gelegen van het land of ze trekken de tropische jungle in. Een land met voor ieder wat wils en niet zonder gevaren. Daarom doe je er goed aan je eerst in te lezen voordat je op reis gaat naar Thailand. Benieuwd naar welke vaccinatie verplicht of aanbevolen zijn in Thailand? Op deze pagina lees je hier meer over en plan je jouw reisprik in!

Thailand vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Rabiës
  • Mazelen
Optioneel:
  • Hepatitis B
  • Gele koorts
  • Encefalitis
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Thailand

Malaria

In sommige gebieden in Thailand loop je de kans malaria te krijgen. Malaria loop je op door gebeten te worden door een (malaria)mug. Wanneer je malaria hebt opgelopen, kan het even duren voordat je de verschijnselen ervaart. Verschijnselen van malaria zijn hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen en koorts. Je kunt voorkomen dat je malaria krijgt door bedekkende kleding te dragen en DEET te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om malariapillen te slikken. Mocht je geprikt worden dan ben je in ieder geval beschermt door de pillen.

Verplichte vaccinaties Thailand

Een reis naar Thailand vereist geen verplichte inentingen. Wel zijn er een aantal vaccinaties aan te raden aan iedere reiziger die naar Thailand trekt. Daarnaast zijn er ook nog persoonsgebonden vaccinaties die we graag aan je toelichten.

Aanbevolen vaccinaties Thailand

Inentingen voor Thailand die aanbevolen worden zijn bedoeld voor alle reizigers die van plan zijn een reis te boeken naar Thailand. Voordat je naar Thailand gaat, raden wij aan deze vaccinaties te nemen. Een afspraak plannen voor een of meerdere vaccinaties doe je makkelijk en snel via Reisprik.nl.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Voor iedereen die naar Thailand op vakantie wilt, wordt deze inenting aangeraden. DTP komt niet veel meer voor in Nederland. De reden hiervoor is dat kinderen in Nederland sinds 1950 hier al een vaccinatie voor krijgen. In andere landen, zoals Thailand, komen deze ziektes frequenter voor. Om die reden adviseren wij een DTP-vaccinatie te halen. Als je als kind al een DTP-vaccinatie hebt gehad, dan hoef je maar één prik te krijgen. Deze beschermt je dan voor de komende tien jaar voor DTP. Als je niet eerder een inenting voor DTP kreeg, dan is het advies drie prikken te halen voordat je reis begint. Voor een vakantie naar Thailand is het verstandig om een DTP-vaccinatie te halen.

Hepatitis A

Voor iedereen die van plan is af te reizen naar Thailand wordt een vaccinatie tegen hepatitis A geadviseerd. Verschijnselen van Hepatitis A zijn moeheid, griep, koorts, misselijkheid, buikklachten en lusteloosheid. Dit ontstaat door een ontsteking van de lever. Je loopt hepatitis A op door een virus, dat ook wel bekend staat als besmettelijke geelzucht. De meest voorkomende manieren om hepatitis a op te lopen zijn: het consumeren van voedsel of drinkwater dat in aanraking is geweest met ontlasting. Wil je volledig gevaccineerd zijn tegen hepatitis a? Neem dan twee prikken. De eerste vaccinatie geeft je één jaar bescherming. De tweede zorgt ervoor dat je minimaal 30 jaar beschermd bent.

Rabiës

Ook wel hondsdolheid genoemd, is een infectieziekte die ontstaat door een virus. Je kan dit krijgen door een beet, lik of krab van een besmet dier. In Nederland hoef je niet te vrezen voor deze ziekte. In Thailand komt de ziekte helaas nog wel voor. Reis je naar Thailand blijf dan uit de buurt van honden en katten en laat je vaccineren tegen Rabiës. Deze inenting bestaat uit twee prikken. Tussen de prikken moet minimaal een week tijd zitten. Kinderen dienen drie vaccinaties te krijgen, verdeeld over vier weken. Voor afweer verlagende medicijnen geldt een afwijkend vaccinatieschema.

Mazelen

Een vaccinatie tegen mazelen wordt aan iedereen geadviseerd die afreist naar Thailand. Mazelen wordt gezien als een van de meest besmettelijke virussen. Als je mazelen krijgt, kun je last hebben van koorts, hoesten, neusverkoudheid en oogontsteking. Na twee tot vier dagen kunnen er zelfs rode vlekken ontstaan. Iedereen die na 1965 geboren is, wordt geadviseerd een vaccinatie te nemen tegen mazelen. 


Persoons- en reisgebonden vaccinaties Thailand


Voor Thailand zijn er diverse persoons- en reisgebonden vaccinaties. Dit houdt in dat afhankelijk van de duur van je verblijf en je gezondheid bepaalde vaccinaties nodig kunnen zijn. De eventuele noodzaak van deze inentingen is situatiegebonden en daarom is het aan te raden om hier advies voor aan te vragen bij een deskundige. Hieronder lees je alle algemene informatie voor de optionele vaccinaties voor je reis naar Thailand.

Hepatitis B

Een vaccinatie die je kan nemen, is de vaccinatie tegen hepatitis b. Hepatitis B is een leverinfectie die kan leiden tot griepachtige verschijnselen, geelkleuring van de ogen en huid en vermoeidheid. Wanneer iemand besmet is, kan deze het virus overdragen via bloed en sperma. Je kunt ook besmet raken door hepatitis b als je in aanraking komt met gebruikte scheermesjes en naalden. Met een volledige vaccinatie ben je voor de rest van je leven beschermd tegen hepatitis B. Een volledige vaccinatie bestaat uit drie prikken verspreid over zes maanden.

Gele koorts

Muggen zijn de veroorzaker van deze tropische infectieziekte. Nadat je besmet bent met het virus kun je koorts, bloedingen of geelzucht krijgen. Een vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht of aanbevolen voor reizigers uit Nederland. De vaccinatie voor gele koorts bestaat uit één prik die je na tien dagen goed beschermt. In de meeste gevallen beschermt deze vaccinatie je levenslang. Dit kan anders zijn bij mensen met een specifieke medische achtergrond. Om die reden adviseren wij je een afspraak te maken met een deskundige om jou persoonlijk advies te kunnen geven over een gele koorts vaccinatie.

Encefalitis

Japanse encefalitis is een hersenontsteking die kan ontstaan door een virusinfectie. Deze infectie is overdraagbaar door muggen. Wanneer je gestoken bent, kun je last krijgen van hoge koorts en griepverschijnselen. Na een paar dagen kun je zelfs verlamt raken of een epileptische aanval krijgen. Om dit te voorkomen kun je een vaccinatie krijgen. Als je volledig beschermd wil zijn, dan heb je twee vaccinaties nodig. Als je de eerste inenting hebt gehad, kun je het beste vier weken wachten met de tweede. Om langer beschermd te zijn, kun je na een jaar nog een vaccinatie krijgen. Dan ben je minimaal voor drie jaar beschermd.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Plan je vaccinaties bij Reisprik.nl

Voor sommige vaccinaties heb je meerdere inentingen nodig waar een aantal dagen of weken tussen zit. Wil je goed voorbereid op reis naar Thailand, maak dan op tijd een afspraak voor je vaccinaties. Zodra je op de hoogte bent van de vaccinatie die je moet nemen, maak dan snel en eenvoudig een afspraak via Reisprik.nl.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen