Kosten van vaccinaties

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten omtrent (reis)vaccinaties. Denk aan de consulten, inentingen en bijvoorbeeld een titerbepaling.

Wat kost een vaccinatie?

Wat een vaccinatie kost is afhankelijk van de ziekte waartegen je je laat inenten. Zo zijn de kosten van vaccinatie tegen hepatitis B hoger dan een vaccinatie tegen DTP. Dit is mede omdat je voor hepatitis B drie injecties moet krijgen in plaats van één om volledig beschermd te zijn. Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten van jouw reisvaccinaties bijna altijd volledig vergoed. Reisprik heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis, VGZ (Zekur, IZZ, IZA, UMC), Univé en CZ. Informeer bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding voor jouw reisvaccinaties.

Wat houden consultkosten in?

Consultkosten betaal je per persoon. De consultkosten betreffen o.a. de duur van de afspraak, inzet van medisch personeel, dossier opbouw, advisering, administratie- , ICT- en huisvestingskosten. Daarnaast betaal je apart voor vaccinaties, het uitschrijven van een recept (tabletten worden door een apotheek in rekening gebracht) en een vaccinatiepaspoort.

Betaal nooit teveel met onze laagsteprijsgarantie

Bij Reisprik hanteren wij een laagsteprijsgarantie. Dit houdt in dat je gegarandeerd bij ons de laagste prijs betaalt voor de reisvaccinaties inclusief advies. Zie je binnen twee weken na het bezoek aan een van onze vaccinatielocaties het totaalbedrag van de factuur (inclusief advies) ergens anders goedkoper? Ga dan naar ons contactformulier, vul hier je factuurnummer in en beschrijf waar je het advies en de vaccinaties goedkoper hebt aangetroffen. Je ontvangt dan het prijsverschil van ons terug. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt, wel zo eerlijk!

Voorwaarden van onze laagsteprijsgarantie

In de volgende gevallen geldt de laagsteprijsgarantie niet:

  • Het prijsverschil is niet door Reisprik controleerbaar;
  • De betreffende aanbieder is gevestigd buiten een straal van 10 km van de betreffende Reisprik-vestiging;
  • Bij 100% dekking van de advies- en vaccinatiekosten door uw verzekering;
  • Bij staffel- en of groepskortingen;
  • Bij aanbiedingen uit het buitenland;
  • Op afzonderlijke vaccins (de laagsteprijsgarantie geldt alleen voor de totaalprijs van het adviesconsult en de vaccinaties);
  • Op overige reisproducten.

Zijn reisvaccinaties aftrekbaar?

De kosten voor reisvaccinaties kun je aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Reisvaccinaties vallen onder ‘specifieke zorgkosten’. Dit geldt zowel voor vaccinaties die je moet halen voor een zaken- of studiereis, als voor vaccinaties voor een vakantie. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om de kosten voor jouw reisvaccinaties te mogen aftrekken. Zo geldt uiteraard dat je de vaccinaties zelf moet hebben betaald; vaccinaties die door de zorgverzekering zijn vergoed, zijn niet aftrekbaar. Daarnaast geldt dat je zorgkosten boven een bepaalde drempelwaarde moeten uitkomen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Tarieven Reisprik 2024

Consulten (kosten per persoon) *

Consult€ 26,95
Consult kind (t/m 16 jaar)€ 18,95
Vervolgconsult€ 17,95
Telefonisch consult€ 19,95
Avond / Weekend toeslag
i

Deze toeslag wordt bij een consult vanaf 18:00 uur in rekening gebracht.

€ 6,95
Malaria recept (tijdens consult)€ 9,95
Overige recepten (antibioticum, hoogteziekte)€ 9,95
Vaccinatieboekje€ 5,95
No-show
i

Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig - minimaal 24 uur van tevoren - af te zeggen. Wij zijn genoodzaakt u een rekening te sturen voor de gereserveerde tijd als u de afspraak niet (tijdig) afzegt.

€ 19,95

Vaccinaties (kosten per injectie) *

Hepatitis A
i

Een volledige serie bestaat uit 2 vaccinaties. De eerste vaccinatie geeft 1 jaar bescherming. Na de tweede vaccinatie is de bescherming tenminste 30 jaar.

€ 64,95
Hepatitis A junior
i

Een volledige serie bestaat uit 2 vaccinaties. De eerste vaccinatie geeft bescherming voor 1 jaar. Na de tweede vaccinatie is de bescherming tenminste 30 jaar.

€ 46,95
Hepatitis B
i

Een volledige serie bestaat uit 3 vaccinaties en geeft levenslang bescherming. Voor bijzondere reizigers kunnen andere (versnelde) schema’s van toepassing zijn. Overleg altijd met uw arts of de beschermingsduur ook voor u van toepassing is.

€ 49,95
Hepatitis B junior
i

Een volledige serie bestaat uit 3 vaccinaties en geeft een levenslange bescherming. Voor bijzondere reizigers kunnen andere (versnelde) schema’s van toepassing zijn. Overleg altijd met uw arts of de beschermingsduur ook voor u van toepassing is.

€ 49,95
Hepatitis A + B
i

Een volledige serie bestaat uit 3 vaccinaties en geeft een levenslange bescherming. Voor bijzondere reizigers kunnen andere (versnelde) schema’s van toepassing zijn. Overleg altijd met uw arts of de beschermingsduur ook voor u van toepassing is.

€ 69,95
Hepatitis A + B junior
i

Een volledige serie bestaat uit 2 vaccinaties en geeft levenslang bescherming. Voor bijzondere reizigers kunnen andere (versnelde) schema’s van toepassing zijn. Overleg altijd met uw arts of de beschermingsduur ook voor u van toepassing is.

€ 69,95
Dengue (knokkelkoorts)
i

Een volledige serie bestaat uit 2 vaccinaties (0 en 3 maanden vóór vertrek) of 1 vaccinatie indien Dengue al aantoonbaar doorgemaakt. Overleg met uw arts wat voor u van toepassing is. Een Dengue vaccinatie beschermt tegen (ernstige) dengue. Het is nog onbekend hoe lang het vaccin bescherming geeft.

€ 109,95
Difterie, Tetanus, Polio (DTP)
i

1 vaccinatie geeft een bescherming van 10 jaar.

€ 29,95
Difterie, Kinkhoest, Tetanus, Polio (DKTP)
i

1 vaccinatie geeft een bescherming van 10 jaar.

€ 34,95
Bof, Mazelen, Rode Hond (BMR)
i

1 vaccinatie geeft levenslang bescherming.

€ 38,95
Buiktyfus
i

1 vaccinatie geeft een bescherming van 3 jaar.

€ 44,95
Gele koorts
i

1 vaccinatie geeft levenslang bescherming.

€ 56,95
Meningokokken
i

1 vaccinatie (ACW135Y) geeft een bescherming van 5 jaar. Een meningokokken C vaccinatie is langwerkend, mogelijk levenslang.

€ 69,95
Rabiës
i

De basisimmunisatie (pre-expositie) bestaat uit 2 vaccinaties. Na een incident -met een verdenking van een rabiës besmet zoogdier- dient er altijd post-expositie vaccinatie plaats te vinden.

€ 82,95
Teken encefalitis (FSME)
i

Een volledige serie bestaat uit 3 vaccinaties en geeft een bescherming van 3 jaar.

€ 62,95
Japanse encefalitis
i

Een volledige serie bestaat uit 2 vaccinaties en geeft een bescherming van 2 jaar.

€ 139,95
Titerbepaling antistoffen HepB€ 34,95
* Bovenstaande prijzen zijn incl. BTW, prijswijzigingen voorbehouden.
Populaire reisbestemmingen