Vaccinaties Ghana

Reisvaccinaties Ghana

Ghana, officieel geheten Republiek Ghana, is een land in West-Afrika. Het land ligt naast Ivoorkust, Togo en Burkina Faso. De hoofdstad van Republiek Ghana is Accra. Ghana biedt voor de avontuurlijke reiziger een fantastische vakantie met mooie zandstranden en wilde jungles. Ghana staat bekend om haar veiligheid en gastvrijheid. Mensen noemen Ghana ook wel Afrika voor beginners. Toch kan je niet geheel onvoorbereid naar Ghana reizen. Er zijn een aantal verplichte en aanbevolen vaccinaties voor een vakantie naar Ghana. Welke inentingen je nodig hebt, lees je hieronder.

Ghana vaccinatie advies

Verplicht:
  • Gele koorts
Aanbevolen:
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Hepatitis B
  • Meningokokken
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Ghana

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties Ghana

Wanneer je naar Ghana reist, ben je verplicht om een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties voor Ghana.

Gele koorts

Je kunt deze infectieziekte oplopen als je door een mug wordt geprikt. Bij een besmetting kun je last krijgen van koorts, bloedingen en geelzucht. Een vaccinatie voor gele koorts bevat één prik. Na tien dagen zorgt deze ervoor dat je beschermd bent. Daarna hoef je geen vaccinatie meer te krijgen voor gele koorts. In de meeste gevallen beschermt deze je levenslang.

Aanbevolen vaccinaties Ghana

Voor een reis naar Ghana worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Wij raden je aan deze vaccinaties te nemen voordat je vertrekt. Plan je afspraak dus snel via Reisprik.nl

DTP

DTP is een afkorting van de ziektes: difterie, tetanus en polio. Voor je reis naar Ghana wordt deze inenting aangeraden. Gelukkig voor ons Nederlanders komt DTP niet veel voor in ons thuisland. Dit geldt helaas niet voor Ghana. Daarom adviseren wij een DTP-vaccinatie te regelen voordat je vertrekt. Voor iedereen die als kind al een DTP-vaccinatie heeft gekregen, is maar één prik vereist. Wanneer je deze inenting krijgt, ben je voor de komende tien jaar weer beschermd. Heb je nooit eerder een DTP-vaccinatie gehad, dan is het advies drie prikken te halen voordat je reis begint. 


Hepatitis A

Als je goed voorbereid op vakantie wilt naar Ghana, dan is het advies om een hepatitis A inenting te regelen. De grootste kans loop je om hepatitis a op te lopen als je voedsel of drinkwater binnenkrijgt dat in aanraking is geweest met ontlasting. Hierdoor kan een ontsteking in de lever ontstaan met griep, koorts, misselijkheid, buikklachten en lusteloosheid als gevolg. Met twee inentingen ben je volledig gevaccineerd tegen hepatitis a. De eerste zorgt ervoor dat je minimaal één jaar beschermd bent. De tweede geeft je minimaal 30 jaar bescherming.

Mazelen

Een reis naar Ghana gaat gepaard met een advies voor een mazelenvaccinatie. Wanneer je besmet bent met mazelen kun je last krijgen van oogontsteking, koorts, hoesten en neusverkoudheid. in het ergste geval kunnen er na twee tot vier dagen rode vlekken ontstaan. Als je na 1965 bent geboren, wordt je geadviseerd een mazelenvaccinatie te nemen.

Rabiës

Een ander en meer gangbaar woord voor rabiës is hondsdolheid. Bij een lik, beet of krab van een besmet dier loop je de kans dit virus op te lopen. In Ghana heerst dit virus en daarom is het aan te raden een vaccin tegen Rabiës te nemen. Daarnaast adviseren wij afstand te houden van wilde katten en honden. Het hondsdolheidvaccin bestaat uit twee inentingen. Zorg dat je deze prik op tijd neemt; tussen de eerste en de tweede prik moet namelijk één week tijd zitten. Voor kinderen is het advies om drie prikken te nemen verspreid over vier weken. Voor afweerverlagende medicijnen geldt een afwijkend vaccinatieschema.

Persoons- en reisgebonden vaccinaties Ghana


Naast verplichte en geadviseerde vaccinatie zijn er ook persoons- en reisgebonden inentingen voor Ghana. Of je deze vaccinaties moet nemen, hangt af van je reisduur en van je gezondheid. De noodzaak van deze inentingen is situatiegebonden. Om die reden adviseren wij advies aan te vragen bij een deskundige. Lees verder om te weten welke vaccinaties optioneel zijn voor Ghana.

Hepatitis B

Een optionele vaccinatie is de inenting tegen hepatitis b. Je kunt besmet raken door in aanraking met bloed of sperma te komen van iemand die besmet is met hepatitis b. De kans bestaat dat je dan een leverinfectie oploopt met griepachtige verschijnselen, geelkleuring in de ogen en huid en vermoeidheid als gevolg. Ook gebruikte scheermesjes en naalden kunnen de ziekte overdragen. Verspreid over zes maanden kun je drie prikken nemen voor hepatitis b. Dan ben je voor de rest van je leven beschermd.

Meningokokken

Wanneer je langer dan zes maanden in Ghana blijft, word je geadviseerd een vaccinatie tegen meningitis (meningokokkenziekte) te nemen. Voor reizigers biedt de vaccinatie bescherming tegen de typen A, C, W135 en Y.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Plan je vaccinaties bij Reisprik.nl


Je bent nu op de hoogte van alle vaccinaties voor Ghana. Voor sommige vaccinaties heb je meerdere prikken nodig en daar moet soms nog wat tijd overheen gaan. Wil je goed voorbereid op reis gaan, plan je vaccinatie dan op tijd in. Maak heel eenvoudig een afspraak via de website.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen