Vaccinaties Colombia

Reisvaccinaties Colombia

Colombia is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan landen als Brazilië Ecuador en Venezuela. Het land heeft van alles te bieden. Van oude koloniale steden tot regenwouden en van droge woestijnen tot fantastische stranden. Als je niet van plan bent langer dan 90 dagen te verblijven in Colombia kun je gewoon zonder visum het land in. Dat scheelt weer wat voorbereidingswerk. Er zijn wel verschillende vaccinaties die verstandig zijn om te nemen voor je trip naar Colombia. Welke inentingen dat zijn, lees je hieronder.

Colombia vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Gele koorts
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Colombia

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties Colombia


Een reis naar Colombia gaat niet gepaard met verplichte vaccinaties. Daarentegen zijn er wel vaccinaties die aanbevolen zijn voor je vakantie in Colombia. Deze vaccinaties hoef je niet te nemen, maar je zou er wel goed aan doen het wel te doen. Plan ze makkelijk en snel in via Reisprik.nl

Aanbevolen vaccinaties Colombia

Aanbevolen vaccinaties zijn dus inentingen die niet verplicht zijn, maar wel aan te raden zijn aan iedereen die van plan is Colombia te bezoeken. Lees verder om te weten welke vaccinaties aanbevolen zijn voor Colombia.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland krijgen kinderen vanaf 1950 een vaccinatie tegen deze ziektes. Hierdoor komen ze in Nederland niet veel meer voor. In Colombia komen deze ziektes nog wel voor en daarom is het belangrijk dat je je hiertegen laat vaccineren. Voor mensen die na 1950 zijn geboren en dus een prik tegen DTP hebben gehad, dienen één inenting te nemen en zijn daarmee voor 10 jaar beschermd. Heb je je nooit eerder laten vaccineren tegen DTP dan heb je drie inentingen nodig.

Gele koorts

Een inenting tegen gele koorts is een aanrader als je naar Colombia gaat. Deze ziekte wordt veroorzaakt door muggen en kan je koorts, bloedingen of geelzucht geven. De inentingen bestaat uit één prik en na tien dagen zorgt deze voor goede bescherming. Meestal hoef je nooit meer een inenting te halen voor gele koorts en ben je levenslang beschermd. Mensen met een specifieke medische achtergrond kunnen een uitzondering op de regel zijn. Als je weet dat je dat bent dan kun je het beste een afspraak met een deskundige maken voor persoonlijk advies.

Hepatitis A

Hepatitis A kan moeheid, griep, koorts, misselijkheid, lusteloosheid en buikklachten veroorzaken. Aangezien je deze ziekte op kan lopen in Colombia is ons advies je te laten vaccineren. Als je hepatitis a oploopt, komt dit door het consumeren van voedsel of drinkwater dat in aanraking is geweest met ontlasting. Een eerste vaccinatie tegen hepatitis a beschermd je één jaar. een tweede geeft je bescherming van minimaal 30 jaar. Wij adviseren je daarom twee inentingen te nemen.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Misschien eerder bekend onder de naam hondsdolheid. Het gaat in ieder geval om dezelfde ziekte die ontstaat door een virus. Dit virus kun je oplopen door een krab, lik of beet van een besmet dier. In Colombia kunnen zwerfhonden of -katten Rabiës nog wel eens bij zich dragen. Daarom het advies om je in te laten enten. een vaccinatie bestaat uit twee prikken. Voor het optimale effect moet er een week tijd zitten tussen de eerste en tweede vaccinatie. Aan kinderen is het advies om drie prikken te nemen verdeeld over vier weken.

Persoons- en reisgebonden vaccinaties Colombia


Naast verplichte en geadviseerde vaccinaties zijn er altijd nog de persoonsgebonden inentingen. Deze zijn afhankelijk van de duur van je verblijf en je gezondheid. Of je deze vaccinaties moet nemen of niet hangt van jouw als persoon af. Daarom raden wij je aan om hier advies voor uit te vragen bij een expert.

Hepatitis B

Een vaccinatie die je kan nemen voor je reis naar Colombia is de vaccinatie tegen hepatitis B. Dit is een infectie die je geelkleuring van de ogen en huid, griepachtige verschijnselen en vermoeidheid kan geven. Je kunt hepatitis B oplopen door in aanraking te komen met besmet bloed of sperma. Ook kan de ziekte overgedragen worden door gebruikte naalden en scheermesjes. Verspreid over zes maanden kun je drie vaccinaties nemen. Daarmee ben je voor de rest van je leven beschermd tegen hepatitis B.

Plan je vaccinaties bij Reisprik.nl

Er zijn een aantal vaccinaties die je kan nemen voor een veilige vakantie in Colombia. Voor sommige vaccinaties heb je langere voorbereidingstijd nodig dan voor andere. Wil je op tijd zijn, regel dan snel je vaccinaties snel en makkelijk via Reisprik.nl!

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen