Vaccinaties Peru

Reisvaccinaties Peru

Peru, officieel de Republiek Peru, is een land aan de westkust van Zuid-Amerika. Het wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het oosten en zuiden, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen.

Peru vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Gele koorts
  • Hepatitis A
  • Rabiës
  • DTP
Optioneel:
  • Tuberculose
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Peru

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts

GELE KOORTS vaccinatie aanbevolen (hoog risico) voor reizigers < 2300m naar de volgende gebieden (zie kaart): Amazonas, Loreto, Madre de Dios, San Martin, Ucayali, Puno, Cuzco, Junín, Pasco, Huánuco en de volgende gebieden: het verre noorden van Apurímac, het noordelijkste gebied van Huancavelica, het verre noord-oosten van Ancash, het oosten van La Libertad, het noorden en oosten van Cajamarca, noord en noord-oost Ayacucho, het oosten van Piura. Vaccinatie wordt OOK aangeraden (laag risico) voor reizigers ten westen van de Andes < 2300m in de volgende gebieden: Lambayeque en Tumbes en de volgende gebieden: het westen van Piura en zuid, west en centraal Cajamarca (zie kaart). Vaccinatie NIET aanbevolen bij verblijf > 2300m en in de overige gebieden ten westen van de Andes. Vaccinatie OOK NIET aanbevolen voor Macchu Picchu en de Inca Trail en bij verblijf in de steden Cuzco en Lima

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen