Vaccinaties Namibië

Reisvaccinaties Namibië

Namibië, officieel de Republiek Namibië is een land in zuidelijk Afrika. Het ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Door de prachtige woestijnlandschappen en het fascinerende wildleven is Namibië een geliefd land voor rondreizen. Als je naar Namibië afreist, is het goed om te controleren of je vaccinaties nodig hebt. Lees op deze pagina meer over verplichte en aanbevolen inentingen voor Namibië, of maak meteen een afspraak bij een van onze praktijken. Onze specialisten adviseren je graag over welke vaccinaties je moet halen als je naar Namibië reist.

Namibië vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Gele koorts
  • Hepatitis B
  • Meningokokken
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Namibië

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor Namibië?

Gele koorts is een ernstige, besmettelijke ziekte die via muggen wordt overgedragen. Als je naar Namibië reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt, is het verplicht om hiertegen gevaccineerd te zijn. Dit is ook verplicht als je langer dan 12 uur in transit bent geweest in een hoogrisicogebied. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties voor Namibië, maar er zijn wel inentingen die we sterk aanbevelen. Wil je een advies op maat? Maak dan een afspraak voor een consult. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag welke vaccinaties voor jou zinvol zijn om te halen als je naar Namibië gaat.

Advies vaccinaties voor Namibië

Als je naar Namibië reist zijn er een aantal vaccinaties die we aanbevelen ongeacht je verblijfsduur. Een BMR-vaccinatie is alleen nodig als je nooit mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad. In sommige gevallen adviseren we ook aanvullende vaccinaties voor Namibië. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je langer dan drie maanden in Namibië verblijft. Mogelijk adviseren we je om ook de volgende inentingen te halen:

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Gele koorts

Vaccinatie wordt niet aanbevolen. De vaccinatie is echter verplicht voor reizigers komend uit, of reizigers die langer dan 12 uur in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Het risico wordt besproken tijdens het consult.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Bescherm jezelf tegen malaria

In Namibië komt malaria voor. Malaria is een ziekte veroorzaakt door parasieten die via muggenbeten in je lichaam terechtkomen. Het is dus belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen muggenbeten. Het kan zinvol zijn om malariatabletten te slikken om jezelf tegen malaria te beschermen. Overleg hierover met onze deskundige adviseurs tijdens je consult. Verder adviseren wij je om insectenwerende middelen met DEET en een klamboe te gebruiken. Ook wordt het aangeraden om kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen, met name ‘s avonds en ‘s nachts wanneer de muggen het meest actief zijn.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen