Vaccinaties Vietnam

Reisvaccinaties Vietnam

Vietnam is een populair vakantieland in Zuidoost-Azië dat ontzettend veel te bieden heeft: van culturele uitstapjes in de grote stad, tot de prachtige stranden aan de kust. Ga je binnenkort op reis naar Vietnam en wil je weten welke vaccinaties je nodig hebt? Lees dan verder op deze pagina, of maak meteen een afspraak. Welke vaccinaties je nodig hebt is vaak afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals je reisduur en gezondheidssituatie. Onze specialisten geven graag een persoonlijk advies over welke inentingen je het beste kunt halen als je naar Vietnam reist.

Vietnam vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Buiktyfus
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Encefalitis
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Vietnam

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor Vietnam

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Vietnam. Wel komen in Vietnam bepaalde besmettelijke ziektes voor, waardoor we een aantal vaccinaties sterk aanraden als je naar Vietnam wilt reizen. Sommige vaccinaties raden we strenger aan dan andere. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Sommige vaccinaties adviseren we bijvoorbeeld alleen wanneer je gezondheidsproblemen hebt, of als je voor een langere periode op reis gaat. Lees hieronder meer over de aanbevolen inentingen voor Vietnam. Voor een persoonlijk advies over jouw vaccinaties voor Vietnam kun je ook direct een afspraak maken bij een van onze praktijken.

Aanbevolen inentingen voor reizen naar Vietnam

Er zijn drie inentingen die we altijd aanbevelen als je naar Vietnam reist. Ongeacht de duur van je verblijf en gezondheidssituatie adviseren we de volgende inentingen, DTP (tegen difterie, tetanus en polio) , Hepatitis A Hepatitis A en eventueel BMR (tegen bof, mazelen en rodehond). Deze vaccinatie hoeft je alleen te halen als je geen mazelen hebt gehad, of er nooit tegen bent ingeënt.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie adviseren wij ook bepaalde aanvullende inentingen voor Vietnam. Reis je bijvoorbeeld voor langer dan drie maanden naar Vietnam? Dan is ons advies om ook een vaccinatie te halen voor buiktyfus , hepatitis B , rabiës en Japanse encefalitis .

Buiktyfus

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer. Voor reizigers die familie of vrienden gaan bezoeken, of voor mensen met een bepaalde medische indicatie, wordt vaccinatie aanbevolen bij een verblijf van 14 dagen of langer. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u zinvol is.

DTP

Inenting tegen difterie, tetanus en polio. Dit vaccin is sowieso verplicht als je langer dan 28 dagen in Maleisië verblijft.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Encefalitis

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. De risico's worden besproken tijdens het consult.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Prijzen van vaccinaties voor Vietnam

De prijzen van de aanbevolen vaccinaties voor Vietnam variëren van € 29,95 voor een DTP-vaccinatie, tot € 59,95 voor een hepatitis-A-vaccinatie. Bij Reisprik hebben we een laagsteprijsgarantie, dus je betaalt bij ons nooit te veel. Zie je binnen twee weken bij een andere aanbieder een lagere prijs voor een van de aanbevolen vaccinaties voor Vietnam? Dan krijg je van ons het prijsverschil terug. Maak een afspraak bij een van onze deskundige praktijken voor een advies op maat. Onze specialisten vertellen je precies welke inentingen je het beste kunt nemen voor je reis naar Vietnam.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen