Vaccinaties Venezuela

Reisvaccinaties Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, Isla Margarita en Trinidad en Tobago.

Venezuela vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Rabiës
  • Hepatitis A
  • Gele koorts
  • Mazelen
Optioneel:
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Venezuela

SPOEDBERICHT 20/6/22 HEEL VENEZUELA IS HOOG-RISICO MALARIA TRANSMISSIEGEBIED. ADVIES: PREVENTIEF MALARIATABLETTEN TE SLIKKEN EN GOEDE ANTI-MUGGENMAATREGELEN TE NEMEN.
DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Gele koorts

G2) Aanbevolen, want risico op gele koorts. Vereist, iGELE KOORTS vaccinatie is UITSLUITEND verplicht voor reizigers uit Brazilië. Vaccinatie aanbevolen (laag risico) voor de volgende gebieden (zie kaart): de staten Aragua, Carabobo, Miranda, Vargas en Yaracuy en het Distrito Federal (zie kaart). Vaccinatie NIET aanbevolen bij verblijf >2300m in de staten Trujilo, Merida, Tachira, Falcon en Lara, Isla Margarita en de steden Caracas en Valencia (zie kaart). De rest van het land is hoog risico gebied.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen