Vaccinaties Panama

Reisvaccinaties Panama

De Republiek Panama is een land in Centraal-Amerika en grenst aan Costa Rica en Colombia. Panama is vooral bekend door het Panamakanaal, dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan.

Panama vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Gele koorts
  • Rabiës
  • Hepatitis A
  • DTP
Optioneel:
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Panama

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts

GELE KOORTS vaccinatie aanbevolen voor het vaste land van: de comarcas Emberá en Kuna Yala (oude San Blas) de provincie Darién en delen van de provincies Colón en Panama ten oosten van de Kanaal Zone. Vaccinatie NIET aanbevolen voor reizigers ten westen van de Kanaal Zone en naar de Kanaal Zone zelf, Panama-stad, en de Balboa en San Blas eilanden (zie kaart).

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen