Vaccinaties Brazilië

Reisvaccinaties Brazilië

Brazilië, officieel de Federale Republiek Brazilië, is een land in Zuid-Amerika. Het grenst aan onder andere Suriname, Colombia en Peru. Brazilië is ontzettend veelzijdig: je vindt er gezellige badplaatsen, historische steden en uitgestrekte oerwouden. We raden verschillende vaccinaties aan als je naar Brazilië reist, afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken. Lees hieronder meer over welke inentingen je nodig hebt voor Brazilië.

Brazilië vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Gele koorts
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Brazilië

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor Brazilië

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Brazilië. Wel zijn er vaccinaties die we sterk aanbevelen, omdat je in Brazilië bepaalde ziektes kunt oplopen. Je kunt je hiertegen beschermen door je te laten inenten. Welke vaccinaties precies worden aanbevolen is afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals je reisduur, gezondheid en de plekken die je bezoekt. Wil je precies weten welke vaccinaties voor jou persoonlijk aanbevolen worden? Plan dan een afspraak in voor een persoonlijk consult.

Aanbevolen vaccinaties voor Brazilië

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, adviseren wij bepaalde aanvullende inentingen voor Brazilië. Als je bijvoorbeeld nooit bent ingeënt tegen BMR (bof, mazelen en rode hond), dan raden wij aan om deze vaccinatie te halen. Andere vaccinaties die mogelijk worden geadviseerd voor Brazilië zijn hepatitis B en rabiës. Deze vaccinaties worden met name aangeraden als je van plan bent om door de jungle te trekken. Neem daarnaast de nodige maatregelen tegen muggen, omdat die ziektes als dengue en malaria kunnen overdragen.

De volgende vaccinaties raden we aan als je naar Brazilië reist:

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Gele koorts

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Kosten van vaccinaties voor Brazilië

Wat de totale kosten zijn van de vaccinaties, is afhankelijk van welke je nodig hebt voor jouw reis. Wij hanteren de volgende prijzen voor de aanbevolen vaccinaties voor Brazilië:

  • Gele koorts: € 52,95
  • DTP: € 29,95
  • Hepatitis A: € 59,95
Kijk bij onze tarieven om de prijzen van alle vaccinaties te zien. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan worden de kosten van je vaccinaties meestal volledig vergoed. Maak een afspraak bij een van onze deskundige praktijken voor een advies op maat. Onze specialisten vertellen je precies welke inentingen je nodig hebt voor je reis naar Brazilië.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen