Vaccinaties Verenigde Staten

Reisvaccinaties Verenigde Staten

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS, is een federatie van 50 staten en het district Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaë, liggen gescheiden en grenzen niet aan de andere staten.

Verenigde Staten vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Rabiës
Optioneel:
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Verenigde Staten

DTP

LCR Spoedbericht 13-12-2022: Poliovaccinatie advies Verenigd Koninkrijk (bron: WHO) In de afgelopen maanden is in Londen, Verenigd Koninkrijk (V.K.), meerdere keren (circulerend) vaccine-derived poliovirus type 2 (cVDPV2) in het rioolwater aangetroffen. Het risico voor de Nederlandse reiziger op het oplopen van een VDPV-infectie is klein. De World Health Organization (WHO) adviseert poliovaccinatie aan reizigers naar het V.K.. Het LCR neemt dit advies over. Er geldt géén verplichting voor vaccinatie. LCR advies: Voor het V.K. geldt een advies voor poliovaccinatie. Na toediening van de basisserie (maand 0, 1, 7) geldt levenslange bescherming tegen polio. Reizigers die in het verleden volledig gevaccineerd zijn hoeven niet gerevaccineerd te worden. Voor de basisserie kan gevaccineerd worden met DTP-vaccin van Bilthoven biologicals of een los parenteraal poliovaccin.

Rabiës

Rabiës komt uitsluitend voor onder wilde dieren. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen