Vaccinaties Suriname

Reisvaccinaties Suriname

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana (voormalig Brits-Guiana), in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Tot 25 november 1975 was Suriname een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Nu is het nog altijd een populaire vakantie- en reisbestemming. Op deze pagina lees je alles over verplichte en aanbevolen vaccinaties voor Suriname.

Suriname vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Gele koorts
  • Hepatitis A
  • Rabiës
Optioneel:
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Suriname

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor Suriname

Om Suriname binnen te komen zijn geen vaccinaties echt verplicht. Wel zijn er vaccinaties die sterk worden aanbevolen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie (gezondheid, reisduur, etcetera) kan het zijn dat bepaalde vaccinaties sterker worden aanbevolen dan andere. Daar lees je meer over op deze pagina. Ook kun je een afspraak inplannen voor een persoonlijk consult.

Aanbevolen inentingen Suriname

Er zijn drie inentingen die sterk worden aanbevolen als op reis gaat naar Suriname. Een daarvan is de inenting tegen gele koorts. Deze inenting is wel verplicht als je uit een land komt waar je een verhoogd risico loopt op gele koorts. Een tweede aanbevolen inenting is die tegen DTP . Iedereen die na 1 januari 1950 geboren is, heeft aan één nieuwe inenting tegen DTP voldoende. Deze biedt weer 10 jaar bescherming. Ten derde wordt voor Suriname de inenting tegen hepatitis A aanbevolen.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Gele koorts

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. De vaccinatie is verplicht voor reizigers die komen uit, of langer dan 12 uur in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Rabiës komt uitsluitend voor onder wilde dieren. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Persoonsgebonden vaccinaties en reisadviezen Suriname

In sommige specifieke gevallen bevelen we ook andere vaccinaties aan. Ga je bijvoorbeeld langer dan 3 maanden rondreizen door Suriname (of andere landen in Zuid-Amerika), dan is het verstandig om je ook te laten inenten tegen hepatitis B en rabiës . Zeker als je van plan bent om ook de jungle van Suriname in te gaan. Neem daarnaast de nodige maatregelen tegen muggen die ziektes als dengue of malaria kunnen overdragen. Tot slot kan er een verhoogd risico zijn op tuberculose. Tijdens een persoonlijk consult wordt in kaart gebracht op welke ziektes je risico loopt tijdens jouw verblijf in Suriname.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Persoonlijk consult voor alle vaccinaties in Suriname

Ga je binnenkort op reis naar Suriname en wil je zeker weten dat je de juiste vaccinaties hebt? Maak snel een afspraak met onze deskundigen en zij vertellen je precies welke inentingen jij het beste kunt nemen voor je bezoek aan Suriname.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen