Vaccinaties Suriname

Reisvaccinaties Suriname

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana (voormalig Brits-Guiana), in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Tot 25 november 1975 was Suriname een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Suriname vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Gele koorts
  • DTP
  • Rabiës
  • Hepatitis A
Optioneel:
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Suriname

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts

GELE KOORTS vaccinatie aanbevolen voor reizigers naar het binnenland (=bosland hoog risico). Vaccinatie OOK aanbevolen voor de kustgebieden (laag risico).

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Rabiës komt uitsluitend voor onder wilde dieren. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen