Vaccinaties Sudan

Reisvaccinaties Sudan

Soedan of Sudan, officieel de Republiek Soedan of Republiek Sudan, is het grootste land van Afrika. Het grenst aan Egypte en Libië in het noorden, Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek in het westen, Congo-Kinshasa, Oeganda en Kenia in het zuiden, Ethiopië en Eritrea in het oosten, en de Rode Zee in het noordoosten.

Sudan vaccinatie advies

Verplicht:
  • Gele koorts
Aanbevolen:
  • DTP
  • Mazelen
  • Hepatitis A
  • Rabiës
Optioneel:
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
  • Meningokokken
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Sudan

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts

GELE KOORTS vaccinatie aanbevolen voor reizigers naar gebieden ten zuiden van de Sahara (hoog risico). Vaccinatie niet aanbevolen voor de Sahara woestijn (zie kaart). Vaccinatie OOK NIET aanbevolen voor de stad Khartoum.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Het risico wordt besproken tijdens het consult.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen