Vaccinaties Somalië

Reisvaccinaties Somalië

Somalië, officieel de Republiek Somalië, is een land in de Hoorn van Afrika dat grenst aan Djibouti, Ethiopië en Kenia. Somalië heeft sinds 1991 geen functionerende centrale overheid

Somalië vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Mazelen
  • Gele koorts
  • Hepatitis A
  • Rabiës
  • DTP
Optioneel:
  • Tuberculose
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Somalië

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Gele koorts

GELE KOORTS vaccinatie aanbevolen (laag risico) voor reizigers naar de volgende gebieden: Bakool, Banaadir, Bay, Gado, Galgadud, Hiran, Lower Juba, Middle Juba, Lower Shabelle en Middle Shabelle (zie kaart). Vaccinatie niet aanbevolen voor de rest van het land (zie kaart).

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens het consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen