Vaccinaties Singapore

Reisvaccinaties Singapore

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit meerdere eilanden gelegen tussen Indonesië en Maleisië . Reis je binnenkort naar dit veelzijdige land? Controleer dan goed of je misschien inentingen nodig hebt. Lees op deze pagina meer over welke vaccinaties verplicht zijn en welke we aanbevelen als je naar Singapore reist. Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken bij een van onze gespecialiseerde praktijken. Plan nu je consult in en ga met een gerust hart op reis!

Singapore vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
Optioneel:
  • Encefalitis
  • Gele koorts
  • Hepatitis B
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Singapore

Welke vaccinaties heb je nodig voor Singapore? Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Singapore, tenzij je vanuit een land reist waar gele koorts voorkomt. Het is dan verplicht hiertegen gevaccineerd te zijn, ook als je enkel in transit bent geweest in dit land (minimaal 12 uur). Ondanks dat er geen verplichte vaccinaties zijn, adviseren wij in sommige gevallen wel om bepaalde inentingen te halen als je naar Singapore reist. Met deze inentingen voorkom je dat je besmet raakt en (ernstig) ziek wordt tijdens je bezoek aan Singapore. Of het voor jou zinvol is om je te laten inenten, is onder andere afhankelijk van je gezondheidssituatie en reisduur. De volgende vaccinaties raden we sowieso aan als je langer dan 3 maanden in Singapore verblijft:

Encefalitis

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. De risico's worden besproken tijdens het consult.

Gele koorts

Vaccinatie wordt niet aanbevolen. De vaccinatie is echter verplicht voor reizigers komend uit, of reizigers die langer dan 12 uur in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Hoelang van tevoren moet ik mijn vaccinaties voor Singapore halen?

Voor de meeste vaccinaties geldt dat het na de inenting minimaal 10 dagen duurt voordat je beschermd bent. Ga je een reis maken waarbij je voor langere tijd wegblijft of waarbij je meerdere landen bezoekt? Dan adviseren wij je om minimaal 2 maanden voor vertrek een afspraak te hebben staan met een reizigersadviseur. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn bij de vaccinatiecentra, met name tijdens de schoolvakanties. Het beste is om meteen een afspraak te maken zodra je weet dat je op reis gaat, dan weet je zeker dat je voldoende beschermd bent op het moment van vertrek.

Wat kosten de inentingen voor Singapore?

De totale kosten voor de inentingen voor Singapore zijn afhankelijk van welke vaccinaties je nodig hebt. Bekijk onze tarievenpagina om alle prijzen van de vaccinaties te bekijken. Wij hanteren een laagsteprijsgarantie, dus je weet zeker dat je bij ons nooit te veel betaalt. Zie je binnen twee weken na het bezoek aan een van onze locaties het totaalbedrag van de factuur (inclusief advies) ergens anders goedkoper? Dan krijg je het prijsverschil van ons terug. Reisvaccinaties worden bovendien meestal vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen