Vaccinaties Marokko

Reisvaccinaties Marokko

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika. Marokko staat bekend om zijn interessante cultuur, veelzijdige keuken en mooie landschappen. Zowel liefhebbers van stedentrips als liefhebbers van strandvakanties of rondreizen komen aan hun trekken in dit zonnige land. Ga je binnenkort op reis? Zorg dan dat je op de hoogte bent van welke vaccinaties je voor Marokko moet halen. Lees hieronder verder, of maak een afspraak voor een persoonlijk consult. Onze specialisten informeren je graag over welke inentingen je precies nodig hebt.

Marokko vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • Buiktyfus
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Marokko

Je hoeft je niet te laten inenten voor Marokko. Het is namelijk niet verplicht om een vaccinatiebewijs te tonen om het land in te mogen reizen. Wel is er een aantal vaccinaties die we aanbevelen als je naar Marokko gaat. Welke dit precies zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals je gezondheid en reisduur. Lees hieronder meer over de aanbevolen inentingen voor Marokko.

Welke vaccinaties worden aanbevolen voor Marokko?

Er zijn drie vaccinaties die we aanbevelen als je naar Marokko reist, ongeacht je verblijfsduur, DTP (inenting tegen difterie, tetanus en polio), Hepatitis A , BMR (inenting tegen bof, mazelen en rodehond). Een BMR-vaccinatie is alleen nodig als je nooit mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad. Blijf je langer dan drie maanden in Marokko? Dan adviseren we ook Hepatitis B , Buiktyfus , Rabiës en in sommige gevallenTuberculose. Bovenstaande vaccinaties adviseren we soms ook bij een korter verblijf. Bijvoorbeeld vanwege je gezondheidssituatie. Laat je hierover adviseren door een specialist van Reisprik.

Buiktyfus

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer. Voor reizigers die familie of vrienden gaan bezoeken, of voor mensen met een bepaalde medische indicatie, wordt vaccinatie aanbevolen bij een verblijf van 14 dagen of langer. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u zinvol is.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

Vaccinatie wordt aanbevolen aan reizigers die na 1965 geboren zijn, geen mazelen hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Dit geldt ook voor kinderen van 6 maanden en ouder, die nog geen BMR hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn inentingen halen?

De meeste vaccinaties moet je minstens 14 dagen van tevoren halen om goed beschermd te zijn. Van sommige vaccinaties voor Marokko heb je echter meerdere inentingen nodig, zoals de hepatitis- en DTP-vaccinatie. Zorg dus dat je op tijd je consult inplant als je op reis gaat naar Marokko. Houd er ook rekening mee dat het druk kan zijn bij de vaccinatielocaties, met name tijdens schoolvakanties. Maak ruim voor vertrek een afspraak bij Reisprik, zodat je met een gerust hart op reis kunt.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Wat zijn de kosten van de inentingen voor Marokko?

De totale kosten van de inentingen voor Marokko zijn afhankelijk van welke inentingen je nodig hebt. Bekijk onze tarieven voor een overzicht van alle prijzen van de vaccinaties. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan worden de kosten van je vaccinaties meestal volledig vergoed. Bovendien betaal je bij Reisprik nooit te veel, want wij hanteren een laagsteprijsgarantie. Maak een afspraak bij een van onze praktijken voor een deskundig advies op maat. Onze specialisten vertellen je precies welke inentingen je nodig hebt voor Marokko en wat de kosten hiervan zijn.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen