Vaccinaties Maleisië

Reisvaccinaties Maleisië

Maleisië is een land in het zuidoosten van Azië. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. De ene helft is het culturele schiereiland Malakka, dat aan Thailand grenst in het noorden, en aan Singapore in het zuiden. In het andere deel, Oost-Maleisië, vind je prachtige witte stranden en groene jungles. Als je op vakantie gaat naar Maleisië, dan heb je misschien inentingen nodig. Lees op deze pagina meer over verplichte vaccinaties voor Maleisië. Je kunt ook direct een afspraak maken bij een van onze gespecialiseerde praktijken voor een persoonlijk advies.

Maleisië vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Hepatitis A
  • Mazelen
  • Rabiës
Optioneel:
  • Encefalitis
  • Gele koorts
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Maleisië

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Verplichte vaccinaties voor Maleisië

Voor Maleisië gelden twee verplichte vaccinaties onder bepaalde voorwaarden. Zo is een vaccinatie tegen polio, oftewel een DTP-vaccinatie , verplicht als je langer dan 28 dagen in Maleisië verblijft. Daarnaast is een inenting tegen gele koorts verplicht als je binnen zeven dagen voor aankomst in Maleisië in een land bent geweest waar gele koorts gele koorts voorkomt. Gele koorts komt voor in Afrika en Zuid-Amerika. Ook als je moet overstappen in een hoogrisicogebied, moet je een vaccinatie halen. Wil je zeker weten welke vaccinaties voor jouw reis naar Maleisië verplicht zijn? Onze specialisten vertellen je er graag meer over. Maak nu alvast een afspraak.

Aanbevolen inentingen voor Maleisië

Wij bevelen de volgende vaccinaties aan als je naar Maleisië reist, DTP , BMR en Hepatitis A Afhankelijk van je persoonlijke situatie adviseren wij bepaalde aanvullende inentingen als je naar Maleisië reist. Dit zijn bijvoorbeeld hepatitis B, rabiës en Japanse encefalitis. Wil je weten welk advies precies geldt voor jouw reis? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk consult.

DTP

Inenting tegen difterie, tetanus en polio. Dit vaccin is sowieso verplicht als je langer dan 28 dagen in Maleisië verblijft.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Mazelen

BMR inenting tegen bof, mazelen en rodehond. Dit vaccin is alleen nodig als je deze ziektes nooit hebt gehad, of als je nooit eerder hiertegen bent ingeënt.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Optionele vaccinaties:

Encefalitis

Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. De risico's worden besproken tijdens het consult.

Gele koorts

Vaccinatie wordt niet aanbevolen. De vaccinatie is echter verplicht voor reizigers komend uit, of reizigers die langer dan 12 uur in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Tuberculose

Er is een verhoogd risico op tuberculose. Tijdens consult wordt het risico op tuberculose in kaart gebracht.

Hoelang van tevoren moet ik mijn vaccinaties voor Maleisië halen?

De meeste vaccinaties moet je minimaal 14 dagen van tevoren halen om goed beschermd te zijn. Voor DTP geldt echter dat je meerdere inentingen nodig hebt. Als je nooit eerder tegen DTP bent ingeënt, is het advies om minstens 5 weken voor vertrek langs te komen. Zorg er dan ook voor dat je op tijd bent met het maken van je afspraak, zodat je zeker weet dat je voldoende beschermd bent op het moment van vertrek. Maak direct een afspraak voor je vaccinaties voor Maleisië en ga met een gerust hart op reis!

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen