Vaccinaties Dominicaanse Republiek

Reisvaccinaties Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied. Ten westen grenst het aan Haëti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt. Oostelijk van de Dominicaanse Republiek ligt het eiland Puerto Rico.

Dominicaanse Republiek vaccinatie advies

Verplicht:
Aanbevolen:
  • DTP
  • Rabiës
  • Hepatitis A
Optioneel:
  • Hepatitis B
  • Gele koorts
Zoek op reisbestemming

Vaccinatie informatie: Dominicaanse Republiek

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

DTP

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Rabiës

Er is een hoog risico op rabiës. Tijdens het consult worden de risico's besproken en wordt er bekeken of vaccinatie zinvol is.

Hepatitis A

Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B

Vaccinatie wordt aanbevolen bij een verblijf van 3 maanden of langer, of op advies van de reisconsulent.

Gele koorts

Vaccinatie wordt niet aanbevolen. De vaccinatie is echter verplicht voor reizigers komend uit, of reizigers die langer dan 12 uur in transit zijn geweest in een land met een hoogrisicogebied op gele koorts. Bespreek tijdens het consult of de vaccinatie voor u verplicht is.

Download onze reistips brochure!

reistips op reis


Er is niets zo vervelend als ziek worden tijdens je vakantie. Ga goed voorbereid op reis en bescherm jezelf en voorkom ziekte en ongemak. Download nu onze gratis reistips folder boordevol praktische tips.

Meest populaire reisbestemmingen